Erfaringer med omstilling af virksomheder hen imod mere bæredygtighed udgives nu i forlængelse af projektet Bæredygtig Business. Udgivelsen henvender sig både til rådgivere som ønsker insigt i nye metoder og værktøjer samt til virksomheder som søger inspiration forud for strategiske og taktiske beslutninger.
I løbet af 2017 er andet forløb i projektet bæredygtig business gennemført. Endnu engang er etablerede rådgivere præsenteret for nye værktøjer til tværfagligt samarbejde i relation til grøn omstilling. Forløbet har været et stor succes.
Henning Lysgaard, Lysgaard Consult deltog i forløbet. ”Jeg har gennem forløbet fået øjnene op for, hvordan jeg på længere sigt kan skabe mere værdi for mine kunder ved at trække på det netværk, jeg allerede har fået via Bæredygtig Business. Derudover er det inspirerende, at vi kan sparre med forskere i vores arbejde med virksomhedens udfordringer.”
Alcon deltog som en af case-virksomhederne i forløbet. Søren Simonsen, Direktør i Alcon, er ligeledes tilfreds med forløbet. ”Vi fik gode input til omstilling af vores virksomhed inkl. en meget konkret rapport med kritiske succesfaktorer. Konsulenternes arbejde var inspirerende og har skubbet til os. ”
BÆREDYGTIG BUSINESS var et challenge-drevet tværfagligt forløb for virksomhedsrådgivere. Formålet med projektet har været at give rådgiverne værktøjer og metoder til at arbejde netværksbaseret og dermed tilbyde deres kunder nye tværfaglige og holistiske løsningsforslag på ’grønne udfordringer' – samtidig med, at rådgiverne udvikler deres egen forretning.
Der er gennemført to forløb på hver 3 x 2 dage, med deltagelse af i alt 26 rådgivere og 6 case-virksomheder. Projektets partnere er Innovationsnetværk Service Platform, Innovationsnetværket Livstil – Bolig & Beklædning samt innovationsnetværkene INBIOM og InnoBYG. Ud over projektets partnere indgår Alexandra Instituttet, Tænketanken DEA, Development Center UMT, Arkitektskolen Aarhus, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet i projektet.
Læs mere om projektet og hent inspirationskataloget her
For yderligere information, kontakt Netværksleder Jacob Mogensen, jm@agropark.dk eller 8999 2512.
I spændingsfeltet mellem virksomheder og forskere vil projektet Bæredygtig Business placere en gruppe af virksomhedsrådgivere. De bliver stillet over for markedets nyeste udfordringer og får samtidig adgang til den nyeste viden om grønne forretningsudvikling og -modeller, såsom deleøkonomi. Projektet har således som mål at udvikle best practice-rådgivning i tæt samarbejde med de omstillingsparate virksomheder.
Grøn omstilling er kommet på den forretningskritiske agenda, der skal sikre virksomheders vækst nu og i fremtiden. Rigtigt mange virksomheder vil gerne omstilling, men det betyder ofte, at de bevæger ud på ukendt territorium og ind i gennemgribende forandringsprocesser. Projektet Bæredygtig Business, som Innovationsnetværkene Service Platform og Livstil - Bolig & Beklædning, står bag, tager den grønne omstillingsudfordring op og har identificeret den mest effektive måde at ramme en større gruppe virksomheder på: Man vil gennem et tværfagligt læringsforløb for rådgivere opgradere vidensniveauet hos en gruppe rådgivere, så disse kan hjælpe danske virksomheder i tekstil- og møbelbranchen, gennem den grønne omstilling.
I projektet deltager også innovationsnetværkene InnoByg og INBIOM, der repræsenterer henholdsvis byggebranchen og biomassebranchen, hvorfor man vil kunne trække viden fra disse fagligheder til de endelige løsningsforslag.
Projektleder Rikke Wetterstrøm, der er netværkskoordinator i innovationsnetværket Service Platform, siger om projektets motiv og mål:
- Vi vil gerne give landets virksomhedsrådgivere et vidensløft, så de kan levere sammensatte og virksomhedstilpassede ydelser, der giver innovative og grønne løsninger. Vi har valgt at lade projektet bestå af et ’challenge-drevet’ udviklingsforløb, hvor vi involverer både rådgivere og industrivirksomheder med forskellige roller og forskelligt udbytte. Vores mål er nemlig dels, at styrke rådgivernes forretning og position på markedet og dels at styrke de bæredygtige og deleøkonomiske forretningsmodeller i industrivirksomhederne.
Til projektet rekrutteres 32 rådgivere, der skal møde otte virksomheder med en eller flere konkrete udfordringer, rådgiverne skal løse. Rådgiverne bliver løbende gennem forløbet uddannet til at løse generelle og de konkrete udfordringer i en grøn omstilling og de har gennem hele forløbet adgang til et helt panel af eksperter på hver deres områder, blandt andet inden for grønt servicedesign, grøn innovation, bæredygtige forretningsmodeller, herunder deleøkonomi etc.
Den viden, projektet skaber i mødet mellem forskere, virksomheder og rådgivere sættes gennem forløbet på formel og bringes videre til resten af rådgiverlaget i Danmark via videnspredningseminarer og –workshops, som afholdes ultimo 2016 og i løbet af 2017.
Hvordan deltager du?
Ønsker du at deltage i BÆREDYGTIG BUSINESS med en udfordring fra din virksomhed?
Kontakt Joan Knudsen, Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, +45 4242 1243
Ønsker du at deltage i BÆREDYGTIG BUSINESS som rådgivningsvirksomhed?
Læs mere og ansøg her
Læs evt. mere på http://www.serviceplatform.dk/blog/baeredygtig-business
Partnere
Forsknings- og Innovationsstyrelsen har bevilliget 2,8 mio. kr. til projektet, som løber til august 2017. Projektets partnere er Innovationsnetværk Service Platform, Innovationsnetværket Livstil – Bolig & Beklædning samt innovationsnetværkene INBIOM og InnoBYG. Ud over projektets partnere indgår også Alexandra Instituttet, Tænketanken DEA, Development Center UMT, Arkitektskolen Aarhus, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet i projektet.