• Kontakt
  • EN
  • Søg
INAGRO
  • Forside
  • Om INBIOM
    • Om INBIOM
    • Vi tilbyder
  • Projekter
  • Arrangementer
  • Netværk
  • Nyheder
  • Cases
  • Kontakt
  • EN
  • Om INBIOM
    • Om INBIOM
    • Vi tilbyder
  • Projekter
  • Arrangementer
  • Netværk
  • Nyheder
  • Cases


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • Du er her:
  • Projekter

INBIOM-projekter

Her kan du finde en oversigt over projekter, som finansieres igennem INBIOMs bevilling fra Uddannelses og Forskningsministeriet, samt relaterede og afsluttede bioressourceprojekter.

 

 

INBIOMs projekter

Insektproduktion optimeres med big data

Ved hjælp af små censorer og analyse af store datasæt genereres ny viden, som kan hjælpe danske insektproducenter med at optimere produktionen af insekter.  

Læs mere

 

Insektproduktioners udledning af CO2 undersøges

Et nyt projekt vil undersøge udledningen af drivhusgasser fra danske insektproduktioner med det formål at ensrette målingen af CO2-udledning hos insektproducenter og få mere generel viden om insektproduktioners udledning af drivhusgasser. 

Læs mere

Rejeskaller bliver til kæledyrsfoder

Nyt projekt vil sikre bæredygtig og effektiv ressourceudnyttelse af rejefangst og benytte restprodukterne til kæledyrsfoder. 

Læs mere

 


Affald bliver til nye byggematerialer

Affald og restprodukter fra landbrug, havbrug og skovbrug ryger normalt til deponi, men et nyt projekt arbejder nu på at konvertere affaldet til nye, bæredygtige byggematerialer. 

Læs mere

 

Nyt projekt hjælper små fyringsanlæg med reduktion af partikelemission

Nyt projekt har fokus på, hvordan små og mellemstore fyrings- og biomasseanlæg håndterer nye og strammere EU-krav om partikelemissioner.

Læs mere

 

Halmproduktion effektiviseres ved hjælp af nye data

Presning og frakørsel af halm er den mest omkostningstunge operation ved produktion af kvalitetshalm. Optimal planlægning og udnyttelse af maskiner til presning og opsamling er derfor afgørende.

Læs mere

 


Tang skal optimere fiskeproduktionen i dambrug

Et nyt projekt vil undersøge værdien af og perspektiverne i at producere fisk og tang sammen i dambrug, hvor man ellers bruger mange ressourcer på at filtrere vandet.

Læs mere

 

Ressourceudnyttelsen optimeres hos kommunale spildevandsanlæg

Nyt projekt vil kortlægge spildevandsanlæggenes delstrømme med fokus på egnethed til genanvendelse, der blandt andet omfatter direkte anvendelse på egnede arealer.

Læs mere

 

Biogasanlæg kan spare tid på digital sporing af affald

Ved hjælp af digital sporing af affald og biomasse kan biogasanlæg opnå et bæredygtighedscertifikat. Dermed kan biogasanlæggene maximere salgsprisen for deres biomasse.

Læs mere

 


Teknologier til forbehandling af halm skal kortlægges

Der findes mange forskellige teknologier til forbehandling af blandt andet halm. Nu skal det undersøges, hvad der virker bedst, og hvad de forskellige teknologier koster.

Læs mere

 

Ny metode gør larveaffald billigere at lave til gødning

Som det er nu, skal rester fra produktion af larver, frass, tryksteriliseres ved høj temperatur, inden det kan blive til gødning, men det skal undersøges, om det kan gøres ved hjælp af billigere metode.

Læs mere

 

Bæredygtigt alternativ skal erstatte cellulose fra træ

Der bruges cellulose til produktion af tekstiler, og det kan udvindes af træ. Nu skal det undersøges, hvordan man kan udvinde det på en mere bæredygtig måde.

Læs mere

 


Relaterede bioressourceprojekter

Biogas Go Global

Biogas Go Global har til formål at øge den danske biogasbranches konkurrence- og internationaliseringsevne ved at danne en dansk Triple Helix alliance, der på kort og lang sigt kan accelerere eksporten af grøn teknologi og services ved at imødekomme udfordringer for udbredelse af biogasteknologi i USA. 

Læs mere


Afsluttede bioressourceprojekter 

Udviklingsprogram for bioøkonomi

Region Midtjyllands udviklingsprogram for bioøkonomi indeholder tre indsatsområder, hvortil der kan søges støtte fra virksomheder i samarbejde med vidensinstitutioner.

Læs mere

National Cirkulær Økonomi Hub

Innovationsnetværket for Biomasse vil i samarbejde med fem andre innovationsnetværk lede Danmark til bedre ressourceudnyttelse og genanvendelse og gøre Danmark til vækstcenter for viden, teknologi og produktion i en bæredygtig europæisk bioøkonomi.

Læs mere

Horizon2020-Net

Styrelsen for Forskning og Innovation har givet bevilling til 13 netværksprojekter, der skal styrke den danske deltagelse i Horizon 2020, heriblandt Agro Business Park / Innovationsnetværket for Biomasse.

Læs mere


Lean Landing

Lean Landing har til formål at få små og mellemstore virksomheder hurtigt ind på nye europæiske markeder. Projektet skaber en platform, hvor virksomheder kommer i direkte kontakt med samarbejdspartnere og kunder, så de hurtigt kan teste om deres produkter eller services kan sælges i udlandet.

Læs mere

Natureef

Via et etableret netværk-til-netværk samarbejde i konsortiet Natureef, har INBIOM udvidet med otte nye europæiske samarbejdspartnere. Formålet er at facilitere et øget innovations- og eksportsamarbejde mellem europæiske virksomheder, universiteter og videninstitutioner, der arbejder med forskellige typer naturressourcer.

Læs mere

 

Biovalue SPIR

BioValue will establish the knowledge base for substitution of products and processes based on fossil raw materials with sustainable biological value chains based on refining of biomass.

Læs mere

 


Innovativ forbrændingsrist til biomasser

Euro Therm udvikler nye riste til forbrænding af biomasser til fjernvarme. Sammen med Teldust, FORCE Technology og DTU skal de nu optimere på deres produkter, så de bliver endnu mere effektive og miljøvenlige.

Læs mere

Melorme til fjerkræ – dyrket på affald

Husdyrproduktionen i Danmark har en stor udfordring i at skaffe bæredygtige proteiner til foder, især økologi. Flere steder arbejder man med insekter, som er meget effektive til at omdanne biomasserester til høj-kvalitets proteiner.

Læs mere

Verificering af BioSynergi’s forgasningsanlæg i Hillerød

BioSynergi Aps har udviklet et komplet kraftvarmekoncept baseret på termisk forgasning af træflis med fremtidige anlæg i intervallet 250 – 1.000 kWel. Formålet er at optimere anlæggets teknologi til produktion af kraftvarme fra biomasse på en energi- og miljømæssig effekt måde. 

Læs mere


Ekstraktion og fraktionering af protein fra hampefrø

Projektet sætter fokus på udnyttelsen af protein-delen i plantefrø, herunder primært i økologisk dyrkede hampefrø, til at fremstille højværdi protein med særligt fokus på at fremstille berigede fraktioner til fjerkræfoder. 

Læs mere

Biologisk spildevandsrensning i energipil

Rensning af spildevand er dyrt både økonomisk og ressourcemæssigt. Et nyt projekt skal se nærmere på hvordan rensning af spildevand fra rensningsanlæg, industri og ensilagepladser m.m. via udvanding i pilemarker kan være fordelagtigt både i forhold til miljø, energi, klima og økonomi sammenlignet med rensning i centrale rensningsanlæg. 

Læs mere

Biogas 2020

Agro Business Park/Innovationsnetværket for Biomasse (INBIOM) har fået en central rolle i at opbygge en skandinavisk biogasplatform med samarbejde om teknikudvikling, biogasanvendelse samt erhvervs- og politisk samarbejde i Danmark, Sverige og Norge.

Læs mere


SUBLEEM

I SUBLEEM projektet skal der etableres et generisk pilotanlæg, der kan anvendes til udvinding af værdifulde fraktioner fra biomasse/restressourcer i større skala. 

Læs mere

Blå vækst - Optimering af havets afgrøder

Projektet bidrager til etablering af et dansk vækstcentrum for optimeret og bæredygtig udnyttelse af bioressourcer fra havet og udnyttelse af muligheder for vækst og jobskabelse ved at etablere et samarbejde på tværs af brancherne for fødevarer, biomasse og plastmaterialer.

Læs mere

 

MultiPlant

MultiPlant projektet vil udvikle systemer, som producerer store mængder biomasse pr. arealenhed til energi, protein til enmavede dyr og/eller grovfoder og er robuste i relation til frugtbarhed og rodukrudt.

Læs mere her 


NMR Sustainable Protein Production

Projektets formål er at finde erstatninger for traditionelt importerede soyaproteiner og fiskemel, skitsere potentialer for nye forretningsområder i landdistrikterne (jobs) samt inspirere til ny forskning og innovation. 

Læs mere

Innovation Express

INBIOM giver via et samarbejde med Innovation Center Denmark i San Francisco netværkets virksomheder og videninstitutioner mulighed for at etablere samarbejde med amerikanske partnere. Det faglige fokus er landbrugsbaseret biogas, hertil udnyttelse af husholdningsaffald.

Læs mere

 

Bæredygtig Business

I spændingsfeltet mellem virksomheder og forskere vil projektet Bæredygtig Business placere en gruppe af virksomhedsrådgivere. De bliver stillet over for markedets nyeste udfordringer og får samtidig adgang til den nyeste viden om grønne forretningsudvikling og -modeller, såsom deleøkonomi. 

Læs mere


Biocluster.dk

Biocluster.dk er et klyngeinitiativ, der fokuserer på forretningsmuligheder og innovation i den omstilling til bioøkonomi, som allerede er godt på vej.

Læs mere

New Substrate – mere biogas og nye fødevarer

Formålet med projektet er at udnytte separeret afgasset biomasse som substrat til dyrkning af svampe for efter at returnere substratet til yderligere afgasning. 

Læs mere

Produktion af el og varme via forgasning af alternative biomasser

Projektets går ud på at teste og demonstrere forgasningsteknologien PURSUC, som kan producere energi og biochar på basis af halm og husdyrgødning.

Læs mere


Saponin Innovation Center

Projektet har til formål at få mere viden om saponin - et biprodukt af quinoaproduktion - og dets anvendelsesmuligheder med henblik på at etablere et innovation center og pilotraffineringsanlæg i Bolivia på sigt.

Læs mere

Grøn Gas Erhvervsklynge

Formålet med klyngen er at skabe vækst og vidensjobs i en helt ny cleantech branche ved at danne en professionel erhvervsklynge forankret i Region Midt.

Læs mere

Metansamfundet

Projektet omhandler kunstig metanfremstilling og anvendelse af brint til opgradering af biogas, så det kan erstatte naturgas i nettet og transporten.

Læs mere


GrassBots - automatiseret høstning af græsarealer

GrassBots projektet har været at udvikle et avanceret, halvautonomt letvægts robot-koncept til brug ved økonomisk og miljømæssigt forsvarlig høst af lavbundsområder.  

Læs mere

Fra natur til værk - biomasse til energi

I projektet laves en dynamisk kortlægning af regional biomasse og dets (bæredygtige) anvendelses- muligheder i Region Midtjylland, samt opbygge og demonstrere et logistikværktøj til aftagere af biomasse.

Læs mere

RecOil - madolie til biodiesel

RecOil har til formål at øge produktionen af bæredygtig biodiesel og dets lokale markedsindtag ved at fremme husholdningers indsamling af brugt madolie og -fedt og omdannelsen af denne til biodiesel.

Læs mere


B5Next -  biodiesel i den fossile diesel

Formålet med B5Next er at skabe erfaringer med etablering af en hensigtsmæssig logistik for levering af biodiesel i stor skal på kommercielle salgsanlæg samt teste, hvordan kunder og brugere modtager produktet.

Læs mere

Biobus - biodiesel i kollektiv trafik

Biobus projektets formål er at samle og videreformidle information om de økonomiske og miljømæssige konsekvenser ved at køre på en højere iblanding af biodiesel i kollektiv trafik end de gængse standarder.

Læs mere

Baltic Manure - fra affaldsprodukt til ressource

Det langsigtede strategiske mål for Baltic Manure projektet er at ændre den generelle opfattelse af husdyrgødning fra at være et affaldsprodukt til en ressource.

Læs mere


Baltic Compass / Baltic Compact

BalticCOMPASS er et strategisk projekt til fremme af innovative løsninger til bæredygtig fødevareproduktion i Østersøområdet. BalticCOMPACT arbejder videre med udbredelsen af de gode landbrugs-miljøteknologier, som blev prioriteret i BalticCOMPASS. 

Læs mere

EnerCoast

EnerCoast projektet indebærer kortlægning og analyse af forsyningskæden fra producent af biomasse til energiproducent i Region Midt med partnere fra Tyskland Norge, England og Sverige.

Læs mere

Kontakt Jacob

Netværksleder
Innovationsnetværket for Biomasse

Ring til Jacob på 

6171 8162

Eller send en mail på

jm@agropark.dk


Innovationsnetværket for Bioressourcer har fokus på intelligent produktion og udnyttelse af bioressourcer i overgangen til en biobaseret økonomi. Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og støttet af Region Midtjylland.

Adresse

Innovationsnetværket for Bioressourcer
c/o Food & Bio Cluster Denmark
Niels Pedersens Allé 2
DK-8830 Tjele
T: +45 8999 2500

Thorkild Qvist Frandsen 
M: 6142 2511
tqf@foodbiocluster.dk

Hold dig opdateret

Bliv medlem og få seneste nyt om, hvad der rører sig inden for bioressourcer via vores nyhedsbrev.

Få seneste nyt fra branchen

Bliv medlem og få seneste nyt om, hvad der rører sig inden for biomasseområdet via vores nyhedsbrev og presseklip.

Innovationsnetværket for Biomasse

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev og presseklip.


Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsbrev

Cookiepolitik

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?