• Kontakt
  • EN
  • Søg
INAGRO
  • Forside
  • Om INBIOM
    • Om INBIOM
    • Vi tilbyder
  • Projekter
  • Arrangementer
  • Netværk
  • Nyheder
  • Cases
  • Kontakt
  • EN
  • Om INBIOM
    • Om INBIOM
    • Vi tilbyder
  • Projekter
  • Arrangementer
  • Netværk
  • Nyheder
  • Cases


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • / Melorme til fjerkræ – dyrket på affald
  • Du er her:
  • Projekter

Melorme til fjerkræ – dyrket på affald

Husdyrproduktionen i Danmark har en stor udfordring i at skaffe bæredygtige proteiner til foder, især økologi. Flere steder arbejder man med insekter, som er meget effektive til at omdanne biomasserester til høj-kvalitets proteiner. Fx vil melorme på menukortet for fjerkræ kunne erstatte soya- eller fiskemel.

Den 27. marts 2015

INBIOM vil iværksætte demonstrationsforsøg for at finde den gode blanding af restprodukter til at dyrke melorme i et projekt ledet af AgroTech og Teknologisk Institut sammen med en række landmænd og Seges. Teknologisk Institut har gennemført et mindre projekt med melorm i laboratorie skala og dette skal nu løftes op og demonstreres i pilotproduktioner for at indsamle viden om hvordan man i praksis kan håndterer melormsproduktion.

Projekt vil bidrage med videnopbygning og fokus på de produktionsforhold, som har betydning for en fremtidig produktion af melorme i Danmark. Projektet udvikler forskellige blandinger af restbiomasser, som testes på melormene først i laboratoriet og derefter testes de bedste på forskellige gårde med forskellige placeringer. Melormene analyseres for næringsværdi og især de nødvendige aminosyrer, som sammenlignes med traditionelle fjerkræ foderblandinger og forretningspotentialerne analyseres.

- Der er stort internationalt fokus på at dyrke insekter til foder. Hvis vi skal udvikle husdyrproduktionen i Danmark skal vi finde bæredygtige erstatninger for soya og her er melormene interessante, fordi de kan omsætte affald og restbiomasser til et værdifuldt produkt, fortæller Amparo Gomez Cortina, som er projektleder hos AgroTech.

INBIOM har bevilget 400.000 kr. til projektet, som forventes at bringe interessante resultater at bygge videre på. Prisen for fiskemel er fordoblet på kort tid og efterspørgslen på alternative proteiner giver danske virksomheder muligheder for at skabe nye værdikæder i en biobaseret økonomi.

Fotobyline: Teknologisk Institut.

PRESSE:

Se indslag om projektet i TV Avisen her

Se indslag om projektet i TVMidtVest her

RAPPORT:

Download slutrapporten fra projektet her:

Udnyttelse af restbiomasser til insektproduktion af proteinfoder med melorme


Tilbage til projekterne

 

 

Kontakt Innovationsnetværket for Biomasse 

Netværksleder
Innovationsnetværket for Biomasse

Ring til Jacob på 

6171 8162

Eller send en mail på

jm@agropark.dk

 

 

Innovationsnetværket for Bioressourcer har fokus på intelligent produktion og udnyttelse af bioressourcer i overgangen til en biobaseret økonomi. Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og støttet af Region Midtjylland.

Adresse

Innovationsnetværket for Bioressourcer
c/o Food & Bio Cluster Denmark
Niels Pedersens Allé 2
DK-8830 Tjele
T: +45 8999 2500

Thorkild Qvist Frandsen 
M: 6142 2511
tqf@foodbiocluster.dk

Hold dig opdateret

Bliv medlem og få seneste nyt om, hvad der rører sig inden for bioressourcer via vores nyhedsbrev.

Få seneste nyt fra branchen

Bliv medlem og få seneste nyt om, hvad der rører sig inden for biomasseområdet via vores nyhedsbrev og presseklip.

Innovationsnetværket for Biomasse

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev og presseklip.


Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsbrev

Cookiepolitik

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?