EnerCoast projektet indebærer kortlægning og analyse af forsyningskæden fra producent af biomasse til energiproducent i Region Midt med partnere fra Tyskland Norge, England og Sverige.
enerCOAST projektet (www.enercoast.eu) indebærer kortlægning og analyse af forsyningskæden fra producent af biomasse til energiproducent i Region Midt med partnere fra Tyskland Norge, England og Sverige.
Projektperiode: 2008-2012
Projektpartnere:Univ. Oldenburg – Lead (DE), Landwirtshaftskammer Niedersachen (DE), Innovatum (S), Ryfylke IKS (N), Region Rogaland (N), Agro Business Park,og Randers, Norddjurs og Syddjurs kommuner.
-----------------------------------
Fra mark til marked - bæredygtig forsyning med bioenergi i Region Midt
Læs artiklen hvor projektlederen samler og perspektiverer alle resultater af projekt Enercoast:
-----------------------------------
Biomassehandlingsplan for Norddjurs, Syddjurs og Randers Kommuner 2012
Projekt Enercoast har haft som ambition at vise veje for at mobilisere mere biomasse til Energi i tre kommuner. Det har nu resulteret i at Ea Energianalyse sammen med Conterra har udarbejdet en handlingsplan med scenarier og anbefalinger til de næste skridt for Randers Norddjurs og Syddjurs kommuner.
Biomassehandlingsplanen er udgivet med støtte fra Region Midt og Interreg Nordsø programmet i projekt Enercoast.
Klik her for at læse rapporten
-----------------------------------
PUBLIKATIONER UDARBEJDET I PROJEKTET:
Bioenergi - er det bæredygtigt? Fordele og ulemper ved eksisterende bioenergiforsyningskæder i Danmark
Biomasser skal anvendes på en bæredygtig måde. Hver kæde af forsyning fra mark eller skov til energi skal analyseres økonomisk, miljømæssigt og socialt. Denne publikation skaber et overblik over emnet bioenergi og diskussionen af bæredygtighed.
Så kan vi sammen tage afbalancerede beslutninger om, hvilke bioenergiformer der er bæredygtige, og private og offentlige aktører kan arbejde sammen om at skabe grønne arbejdspladser på vej mod det biobaserede samfund.
Klik her for at læse publikationen
-----------------------------------
Fra mark til varmeværk: En forretningsmodel for poppelflis dyrket på landbrugsjord
Beregningsværktøjet til denne forretningsmodel er udviklet i samarbejde mellem Skovdyrkerne i Nord- og Østjylland og Innovationsnetværket for Biomasse i regi af projekt Enercoast med finansiel støtte fra EU og Region Midtjylland.
Folderen er udarbejdet af Knud Tybirk og Claus Mortensen i Agro Business Park i samarbejde med Skovdyrkerne med økonomisk støtte fra Region Midtjylland og EU Interreg IVB Nordsøprogrammet, som en del af projekt Enercoast og henvender sig til jordejere med interesse for poppel som energiafgrøde.
Klik her for at læse folderen om bl.a. forudsætninger og udbytter af poppel til energi
-----------------------------------
Biogasmuligheder i Randers Kommune - Forretningsmodeller for biogas
Beregningsværktøjet til denne forretningsmodel er udviklet i samarbejde mellem Randers Kommune og Innovationsnetværket for Biomasse i Agro Business Park.
Folderen er udarbejdet af Knud Tybirk og Claus Mortensen i Agro Business Park med økonomisk støtte fra Region Midtjylland og Interreg IVB Nordsøprogrammet som en del af projektet Enercoast.
Klik her for at læse publikationen
-----------------------------------
Fra mark til marked
Bæredygtig forsyning med bioenergi i Nordsøregionen
Projektperiode 2008-2012. Pengene kommer fra EUs Interreg IVB Nordsøprogrammet, Region Midtjylland, Randers, Norddjurs og Syddjurs kommuner samt Agro Business Park.