Aminord er projektleder, mens de øvrige partnere er Dueholm Økologiske Ægpakkeri, DTU Kemiteknik og KU, Inst. for Plante- og Miljøvidenskab.
Projektets tekniske mål er at udvikle en ny metode til fraktionering af det såkaldte methionin- og cystein fra plantefrø-protein for at fremstille et højværdiprodukt fra de presserester, som er tilovers fra oliefremstilling fra plantefrø. Dette gælder som udgangspunkt specifikt for presserester af frø fra hampeoliepresning, som er fremstillet af godkendte hampesorter.
Aminord ønsker desuden at udvikle protein fraktioneringsteknologien til andre typer plantefrø af lignende type som fx hampefrø, primært raps, solsikke og soja.
Udbredelse af hamp i dansk landbrug forudsætter, at der kan skabes et marked for afgrøden med tilstrækkelig miljømæssig og økonomisk incitament for landmændene. Aminord har flere års erfaring med dyrknings-forsøg med hamp og bæredygtig produktion af terapeutisk hampefrøolie. Ved oliefremstillingen dannes en pressekage, som ønskes udnyttet i et koncept, hvor alle komponenter i frøene udvindes og udvikles til værdifulde komponenter.
Udviklingen af skånsom ekstraktions- og separationsteknologi til værdifulde proteiner, og herunder især særlige værdifulde fraktioner rige på methionin og cystein vurderes at kunne skabe ekstra værdi via innovativ teknologi. For hampefrø ligger fordelene ikke kun i de primære erhverv, men også i mere generelle fordele, som kan skabe værdi og bedre dyrevelfærd.