• Kontakt
  • EN
  • Søg
INAGRO
  • Forside
  • Om INBIOM
    • Om INBIOM
    • Vi tilbyder
  • Projekter
  • Arrangementer
  • Netværk
  • Nyheder
  • Cases
  • Kontakt
  • EN
  • Om INBIOM
    • Om INBIOM
    • Vi tilbyder
  • Projekter
  • Arrangementer
  • Netværk
  • Nyheder
  • Cases


  • Du er her:
  • Forside
  • / Projekter
  • / Ekstraktion og fraktionering af protein fra hampefrø
  • Du er her:
  • Projekter

Ekstraktion og fraktionering af protein fra hampefrø

INBIOMS styregruppe har bevilliget 400.000 kr. til et projekt, hvor der skal sættes fokus på udnyttelsen af protein-delen i plantefrø, herunder primært i økologisk dyrkede hampefrø, til at fremstille højværdi protein med særligt fokus på at fremstille berigede fraktioner til fjerkræfoder. 

Aminord er projektleder, mens de øvrige partnere er Dueholm Økologiske Ægpakkeri, DTU Kemiteknik og KU, Inst. for Plante- og Miljøvidenskab.

Projektets tekniske mål er at udvikle en ny metode til fraktionering af det såkaldte methionin- og cystein fra plantefrø-protein for at fremstille et højværdiprodukt fra de presserester, som er tilovers fra oliefremstilling fra plantefrø. Dette gælder som udgangspunkt specifikt for presserester af frø fra hampeoliepresning, som er fremstillet af godkendte hampesorter. 

Aminord ønsker desuden at udvikle protein fraktioneringsteknologien til andre typer plantefrø af lignende type som fx hampefrø, primært raps, solsikke og soja.

Udbredelse af hamp i dansk landbrug forudsætter, at der kan skabes et marked for afgrøden med tilstrækkelig miljømæssig og økonomisk incitament for landmændene. Aminord har flere års erfaring med dyrknings-forsøg med hamp og bæredygtig produktion af terapeutisk hampefrøolie. Ved oliefremstillingen dannes en pressekage, som ønskes udnyttet i et koncept, hvor alle komponenter i frøene udvindes og udvikles til værdifulde komponenter. 

Udviklingen af skånsom ekstraktions- og separationsteknologi til værdifulde proteiner, og herunder især særlige værdifulde fraktioner rige på methionin og cystein vurderes at kunne skabe ekstra værdi via innovativ teknologi. For hampefrø ligger fordelene ikke kun i de primære erhverv, men også i mere generelle fordele, som kan skabe værdi og bedre dyrevelfærd.


Tilbage til projekterne

 

 

Kontakt Innovationsnetværket for Biomasse 

Netværksleder
Innovationsnetværket for Biomasse

Ring til Jacob på 

6171 8162

Eller send en mail på

jm@agropark.dk

 

 

Innovationsnetværket for Bioressourcer har fokus på intelligent produktion og udnyttelse af bioressourcer i overgangen til en biobaseret økonomi. Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og støttet af Region Midtjylland.

Adresse

Innovationsnetværket for Bioressourcer
c/o Food & Bio Cluster Denmark
Niels Pedersens Allé 2
DK-8830 Tjele
T: +45 8999 2500

Thorkild Qvist Frandsen 
M: 6142 2511
tqf@foodbiocluster.dk

Hold dig opdateret

Bliv medlem og få seneste nyt om, hvad der rører sig inden for bioressourcer via vores nyhedsbrev.

Få seneste nyt fra branchen

Bliv medlem og få seneste nyt om, hvad der rører sig inden for biomasseområdet via vores nyhedsbrev og presseklip.

Innovationsnetværket for Biomasse

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev og presseklip.


Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsbrev

Cookiepolitik

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?