5. maj 2020
Alle kan være med! Det starter med menuen! Start i det små, og prøv dig frem! Kommunikér, kommunikér, kommunikér! Det var et par takehomes fra dagens online workshop ”Få højere køkkenprocent – udnyt hele råvaren” for storkøkkener.
- Alle kan gøre det, man skal bare starte i et hjørne med at lære én medarbejder op! Lød et af rådene fra Marco Hultmann, der i dag gav de 22 deltagere fra hele Danmark inspiration til, hvordan de hver især kan ændre et par ting i køkkenet, så den fælles tankegang om at reducere udsmid og højne køkkenprocent kan blive omsat til praksis.
- Det starter med planlægning af menuen, og så deler man råvarerne op i primær, sekundær og tertiær funktion, forklarede Marco blandt andet. Og principperne blev leveret med masser af anekdoter og gode eksempler hentet fra BOB Bistro; valle, løgskaller og vanillestænger blev til ristet tilbehør i en ret, smagsgiver til olie eller hovedingrediens i en is.
Ud over kokken Marco havde partnerskabet bag Refood label, der arrangerede dagens online workshop, allieret sig med ejer af BOB Bistro, Rune Friborg, der især lagde vægt på, at der skal kommunikeres både internt, mellem medarbejdere i hele restauranten, for at få alle med om bord, og selvfølgelig skal ens indsats forklares og fortælles til kunderne.
- Alle kan være med, uanset om de gør det for at spare penge i forretningen eller for at minimere madspildet, pep-talkede han.
Katrine Storgaard, direktør i Refood Label, fik understreget vigtigheden af den indsats, som alle, der omsætter holdning til handling (også småt!). For hvert lille bidrag medvirker til at nedbringe lidt af de 1,3 milliarder tons fødevarer, der årligt smides ud i verden.
Hvis du vil læse mere om indsatsen, og de muligheder, der er for storkøkkener, så bestil bogen ”Retake your food waste” eller download den gratis her: WWW.REFOODLABEL.DK.
Arrangørene bag dagen var partnerskabet bag Refood Label; Daka Refood, Unilever Food Solutions, Landbrug og Fødevarer, Agro Business Park og INBIOM.
, kl.
Til, kl.
Masser af takehomes fra online workshop for storkøkkener
/Default.aspx?ID=5032&newsid=2677&Action=1&M=NewsV2&PID=19747
https://inbiom.dk/Files/Images/INBIOM/Nyheder/DSC_2193.JPG