8. december 2014
Innovationsnetværket for Biomasse (INBIOM) og FORCE Technology inviterede til konference den 4. december 2014, hvor der blev sat fokus på at afdække løsninger til at imødekomme forskellige barrierer for anvendelse af bioplast, og danne netværk for fremtidig dialog og samarbejde omkring løsninger.
Innovationsnetværket for Biomasse (INBIOM) og FORCE Technology inviterede til konference den 4. december 2014, hvor fokus var på at afdække løsninger til at imødekomme forskellige barrierer for anvendelse af bioplast, og danne netværk for fremtidig dialog og samarbejde omkring løsninger.
Program:
Introduktion til bioplast og dagens program v/ Rasmus Nielsen, projektingeniør fra FORCE Technology
IPU - Ny generation af bioplast og produktudvikling v/Knud H. Finken, civilingeniør og produktudvikler fra IPU
Mekaniske og produktionstekniske egenskaber for nye bioplasttyper v/ Søren Flensborg Iversen, civilingeniør og Sales & Development Representative fra DuPont Performance Polymers
Markedsføring af bæredygtige produkter v/ Kasper Westphal Pedersen, tidligere pressechef i Miljøministeriet, Områdedirektør og kommunikationsrådgiver hos Operate A/S
Overblik over biokompositmaterialer, fremstillingsmetode og muligheder for serieproduktion v/ Benjamin Hornblow, Kompositspecialist fra FORCE Technology
Baggrund
Bioplast erstatter i højere grad virgint plast baseret på råolie ved flere og flere applikationer. Denne udvikling med stigende efterspørgsel på bioplast, forstærkes af, at materialet samtidigt bliver billigere at fremstille. Men der findes stadig barrierer ved at skifte fra konventionelt plastmateriale til bioplast, og det får mange danske virksomheder til at tøve med at introducere bioplast i produktion. Barrierer kan f.eks. være forsyningssikkerhed, økonomi eller produktions- og materialetekniske udfordringer.
Indhold
Der er mange påstande omkring bioplast, når der tales om miljøprofiler, materialeegenskaber og produktionsmæssige forhold. På temadagen vil der blive præsenteret konkrete og praktiske eksempler på brug af bioplast, og vi vil dele erfaringer med opstart og anvendelse af bioplast i produktion.
Bioplastens materialemæssige egenskaber nævnes ofte som dårligere end konventionel plast. Men med nye high performance bioplasttyper, har udviklingen taget en ny retning, og åbnet op for flere applikationsmuligheder. Men hvilke produkttyper er oplagte at producere i bioplast, og hvilke er vanskelige?
På konferencen vil der kort blive præsenteret en vurdering af de miljømæssige fordele ved brug af bioplast. Derudover vil hovedfokus være på de produktions- og materialetekniske udfordringer omkring anvendelse af bioplast. Prisen på bioplast er endnu stadig højere end konventionel plast. Kan man omgås denne barriere ved at markedsføre sine produkter anderledes, eller kan man få kunderne til at betale den nødvendige merpris? På konferencen vil vi også forsøge at give den nødvendige viden til at nedbryde de barrierer, der er for at benytte bioplast.
Målgruppe
Produktionsfolk, værktøjsmagere, miljø- og kvalitetschefer, indkøbere, produktudviklere mv. fra virksomheder, der overvejer at benytte bioplast som et bæredygtigt alternativ.
, kl.
Til, kl.
Konference: Hvordan kommer vi i gang med produktion i bioplast?
/Default.aspx?ID=5032&newsid=2329&Action=1¤tPage=10&M=NewsV2&PID=19747
https://inbiom.dk