Hjemmesiden bruger cookies. De er ufarlige og bruges til bl.a. anonym trafikmåling. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies OK
6. december 2018
70 mand til Halmens dag i Agro Business Park i Foulum var ikke i tvivl. Der er fortsat gode muligheder for en bedre udnyttelse af værdierne i halm. 2 mio. tons bliver årligt nedmuldet.
Enormt uudnyttet potentiale i halm
Ifølge dagens eksperter fra vidensinstitutioner og virksomheder tyder meget dog på, at mere halm skal i biogas. Inden det kommer så langt skal det dog måske bruges til noget andet først – eksempelvis bæredygtige materialer. Uanset anvendelse er korrekt forbehandling nøgleordet – og det svære heri er, at den rette løsning er afhængig af det øvrige set up. Stemningen var god og Hans Stougaard, Formand for Halmleverandørerne lovede at bære de mange nye input videre til konkret diskussion i bestyrelsen med henblik på at fremsætte konkrete anbefalinger ind i det politiske system. Dagen sluttede med netværk og den berygtede Foulum-kage der udmærker sig i størrelsen af stykkerne.
Se alle præsentationer fra dagen nedenfor.
Læs omtale af arrangementet i Forskning i Bioenergi her
Afholdt: Langt den største del af den halm, der anvendes uden for landbruget, går fortsat til afbrænding i varme- og kraftvarmeværker. Men der er bred enighed om, at vi på længere sigt skal bort fra afbrænding og udnytte halm og anden biomasse til at fremstille produkter med højere værdi.
På seminaret stiller vi skarpt på mulighederne for anden anvendelse. Hvor langt er vi med de nye teknologier, og er der andre biomasser, der er bedre egnede end halm? Ligeledes ser vi på mulighederne for anvendelse af halm af dårligere kvalitet til f. eks. biogasproduktion.
Hent invitationen og programmet her
PROGRAM
09:30
Kaffe og rundstykker
10:00
Velkomst og baggrund for temadagen v/ Jacob Mogensen, Agro Business Park - INBIOM og Fmd. Hans Stougaard, Danske Halmleverandører
10:15
Halm til biogas, metoder og teknologi v/ Kurt Hjort Gregersen, AgroTech, TI
10:40
Voks fra halm – og halm til biogas v/ Jesper Dohrup, JENA Bio Projects A/S
11:05
Produktion af brændstof og biokemiske byggesten fra halm og andre biomasser v/ Ib Johannsen, Bio2oil
11:30
Alternativer til halm? Når vi snakker om at producere plast, ”spån”-plader, mv. af halm, er der så nogle biomasser (pil, hamp mv.), der er mere velegnede til dette? v/ Bodil Pallesen, AgroTech, TI
12:00
Frokost og networking. Sandwiches og forfriskninger
12:45
Halm til biogas, hvordan får vi det implementeret mest effektivt?
Effektiv produktion af biogas og bioethanol baseret på briketteret halm v/ Torben Bonde, Biofuel Technology
Forbehandling af halm ved grinding og N-steaming med væsentlig øget gasudbytte v/ Svend Hoff, Advanced Substrate Technologies
13:45
Status for arbejdet med fugtmålinger i halm v/ Erik Engholm Poulsen, Hadsten ( + Præsentation vedr. Organic Fuel Technology)
14:15
Kaffepause
14:30
Hvordan forbedrer vi stabiliteten i halmleverancerne? De sidste to års ekstreme betingelser for produktion og bjærgning af halm er måske en indikation om, at der kommer større variationer i halmmængderne end tidligere antaget – Hvordan sikrer vi at aftagerne kan stole på, at de kontraherede mængder kan leveres år efter år v/ Povl Fritzner og Hans Otto Sørensen, Danske Halmleverandører
15:00
Afrunding
Agro Business Park, Niels Pedersens Allé 2, 8830 Tjele
PrisDeltagelse koster 300 kr. inkl. moms
Fra6. december 2018, kl. 10:00
Til6. december 2018, kl. 15:30
Seminar om fremtidens anvendelse af halm mv.
/Default.aspx?ID=7085&newsid=2419&Action=1&M=NewsV2&PID=19761
https://inbiom.dk
Innovationsnetværket for Bioressourcer
c/o Agro Business Park
Niels Pedersens Allé 2
DK-8830 Tjele
T: +45 8999 2500
Jacob Mogensen
M: +45 6171 8162
jm@agropark.dk
Bliv medlem og få seneste nyt om, hvad der rører sig inden for bioressourcer via vores nyhedsbrev og presseklip.
Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.