Quinoa Quality forædler og sælger quinoa såsæd, der er tilpasset det nordeuropæiske klima. Indehaver Sven-Erik Jacobsen er blandt førende eksperter i quinoaplanten, der stammer fra Andesbjergene og betragtes som en superfood grundet det rige indhold af antioxidanter, fibre og protein.
Brdr. Thorsen har tilkøbt ekspertbistand via Agro Business Park, som har forbedret driften af biogasanlægget betydeligt.
Phidan Engineering ApS udvikler maskiner, robotter og hydraulik til landbruget. To år efter etablering har Kim ansat sin femte medarbejder.
Nordisk Tang har som vision at få tang tilbage på spisebordet. Virksomheden med base i Grenå har allerede et bredt udvalg af tang og lettere forarbejdede fødevarer inkl. diverse spiritus tilsat tang.
Teknologisk Institut samarbejder med Agro Business Park på flere områder - bl.a. er faglig leder Lars-Henrik Lau Heckmann, Vand og Miljø, meget aktiv i Dansk Insektnetværk, som Innovationsnetværket for Biomasse og Agro Business Park er sekretariat for.
I svinebesætninger er der en høj dødelighed blandt pattegrise, ofte som følge af komplikationer og iltmangel i forbindelse med fødslen. Dette problem arbejder FarrowTech ApS med at løse.
Alcon ønskede at sætte gang i en udviklingsproces med fokus på optimering af forbrændingen i deres halmfyringsanlæg, og kontaktede i den forbindelse INBIOM. Med hjælp fra netværket har virksomheden netop fået tildelt midler fra InnoBooster-programmet til at realisere denne proces.
Knold & Top forædler raps med hvide blomster. Målet er at udvikle sorter, som er mere miljøvenlige at dyrke, som er sunde, og som har en god smag. Et nyt projekt udvikler colzacolli – en slags broccoli med udgangspunkt i raps.
GGC-Tech er en nystiftet virksomhed, der vil udvikle en enkel metode til termisk omsætning af materiale. I forbindelse med udvikling af kombi-forgasseren til et niveau, hvor en opskalering og kommercialisering kan finde sted, søgte de hjælp hos Agro Business Park.
ENORM udvikler og producerer fødevarer med insekter - en bæredygtig kilde til animalsk protein. Det startede med krydrede snacks. Siden er produkterne udvidet med barer, knækbrød og shots. Agro Business Park har hjulpet ENORM med sparing på konceptet og den yderligere udvikling – herunder især tiltrækning af offentlig funding.
Spectro Inlets er en DTU spinout iværksættervirksomhed med udgangspunkt i ny banebrydende mikroteknologi. Virksomheden har udviklet og fået patenteret en mikrochip, som muliggør hurtige og kvantitative realtime-målinger af gas i væsker. Løsningen bruges bl.a. til optimering af biogasanlæg.
Kaffe Bueno er en iværksættervirksomhed, der skaber en cirkulær økonomi i forhold til kaffe – ved at kombinere den nyeste bioteknologi med kaffeaffald for at udvinde den nærende olie i kaffen og producere naturlige hudplejeprodukter.
INBIOM bistod med støtte fra Region Sjælland arrangør og initiativtager Anne Holl Hansen fra Guldborgsund Kommune med at stable "Bioøkonomikonference 2016" i Nykøbing Falster på benene for at diskutere Lolland Falsters muligheder inden for bioøkonomien. Resultaterne fra fire workshops var en række idéer og initiativer, som nu har udmøntet sig i en række konkrete bioøkonomi-projekter.
BiogasClean udvikler, fremstiller og markedsfører fuldautomatiske gasrensningssystemer, der fjerner svovlbrinte i en 100% biologisk proces. Efter en snak med INBIOM til et netværksmøde fik virksomheden øjnene op for støttemulighederne i programmet InnoBooster, og fik herefter hjælp af INBIOM til facilitering af en ansøgning, hvilket har resulteret i midler til produktudvikling.
Et godt match blev hurtigt konverteret til en stor ordre, da danske Renew Energy A/S mødte kinesiske Liaoning Institute of Energy Resources. Renew Energy A/S blev leverandør af teknologi til et stort kinesisk biogasprojekt – endda med en ekstra bonus ved samarbejdets afslutning.
Passat Energy A/S, der beskæftiger sig med energi og opvarmning, er gennem Enterprise Europe Network og INBIOM kommet i kontakt med et kinesisk forskningsinstitut for bæredygtigt byggeri. I foråret 2015 har de to parter indgået officielt samarbejde om levering af danske fyringsløsninger til et miljøvenligt hotelbyggeri i Beijing. En ordre til omkring kr. 1,2 mio.
Firmaet Conpleks har helt styr på hardwaren, designet og mekanikken i selvkørende robotter, men firmaet kunne godt bruge en hjælpende hånd til at udvikle softwaren. Et Innobostersamarbejde med Aalborg Universitet var lige, hvad der skulle til. INBIOM faciliterede ansøgningen og sikrede herigennem en god proces og en kvalitetssikret ansøgning.
Efter et arrangement i Agro Business Park i september 2013 tog Svend Hoff fat i INBIOM for at drøfte en idé, der omhandlede restprodukter fra biogas til svampeproduktion. Den viste sig at være god, og konceptet fik hurtigt ’projektvinger’. Ni måneder senere, i juni 2014, blev virksomheden Advanced Substrate Technologies (AST) født.
Før der kom endelig politisk afklaring om støtte til biogasproduktion i Danmark, har den vestjyske leverandør af turn-key biogasanlæg ComBigaS været nødsaget til at kigge ud over landets grænser for at opnå vækst. En stor husdyrproduktion og støtte til biogas gør Frankrig til et af de mest lovende markeder, og de første tre aftaler er nu i hus efter et markedsbesøg til regionen.
Repræsentanter fra Borregaard BioPlant og INBIOM besøgte Bolivia i slutningen af februar 2015 for at indsamle oplysninger og prøver, samt mødes med vigtige interessenter inden for den bolivianske quinoa industri. Besøget bekræftede både store potentialer, samt boliviansk interesse for at samarbejde om at omdanne en miljøfarlig affalds-biomasse til en miljøvenlig handelsvare af høj værdi.
Plastvirksomheden EXPO-Net fra Hjørring deltog i efteråret 2013 i et biogasarrangement arrangeret af Innovationsnetværket for Biomasse (INBIOM). Det kom der en projektidé ud af, som med INBIOMs assistance blev konkretiseret via en Videnkupon og et projektsamarbejde med Aarhus Universitet var herefter en realitet.
DSE Test Solutions A/S og en forsker fra Aarhus Universitet fandt sammen i et samarbejde om udvikling af en ny teknologi på en tur til Italien arrangeret af INBIOM. Det er et godt eksempel på, at deltagelse i klyngeaktiviteter kan være særdeles gavnligt for innovationen i danske virksomheder.
Brikettering af halm var ikke noget velkendt koncept, da INBIOM i foråret 2012 kontaktede Mogens Sloth Knudsen, direktør C. F. Nielsen som producerer briketteringsmaskiner, om et nyt logistikprojekt med finansiering fra Region Midtjylland. Sidenhen har en ny virksomhed set dagens lys som følge af projektet.
Der er politisk ønske om, at vores kollektive transport skal være grønnere, men hvad er egentlig den bedste og billigste metode? Med INBIOM som projektleder fik Midttrafik udviklet et beregningsværktøj, som giver bestillere, traffikselskaber og vognmænd overblik over økonomiske og miljømæssige konsekvenser ved at køre på biodiesel.
I 2008 udførte Daka Biodiesel og den danske oliebranche det første storskalaforsøg med iblanding af Dakas anden generations biodiesel på det danske marked. INBIOM trådte til som projektleder, samlede parterne om bordet og koordinerede indsatsen. Siden har Daka solgt hovedparten af de 55 mio. liter, som de producerer årligt, på det danske marked.
Vinderen af Agro Business Parks innovationskonkurrence 2011 blev Wildlife Communication Technologies (WCT) med deres system AniMan, der kan skræmme vildt væk fra fx afgrøder, så man undgår at vildtet bliver dræbt samtidig med, at man sikrer at den høstede biomasse ikke bliver forurenet.
Udbringing af gylle er forbundet med lugtgener og fordampning af ammoniak. Med konceptet SyreN tilsætter virksomheden Biocover svovlsyre til gyllen. Dermed reduceres ammoniak balancen med 50% og kvælstof udnyttelsen øges. INBIOM hjalp Biocover på vej mod markedet med dokumentation af effekterne af SyreN-teknologien via et stærkt fagligt netværk, samt med at vise vejen til kapital.